LSTR Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
rower do 1500 zl
Autor Wiadomość
Piotr 
Wymiatacz

Wysłany: 2010-03-09, 20:37   

Hm...prędzej zsadzi Cię z Gianta bądź Authora, który jest bardziej rozpoznawalny. Gary Fisher to w chwili obecnej niszowa marka ;-)

maniak 

Wysłany: 2010-03-09, 20:40   

jako laik* wiem co to znaczy wiec , ale nie zamierzam sie kolcic.
a czy np. kelly's salamander moze mu dorownac ?

Piotr 
Wymiatacz

Wysłany: 2010-03-09, 20:51   

Kelly's Salamander to wg mnie dużo gorsza opcja w porównaniu z GF Wahoo. Weź pod uwagę fakt, że być może będziesz chciał rozbudować rower. "Łasuch" jest dobrym punktem wyjścia, natomiast rozwój Salamandra nie ma większego sensu.

Proponuje Ci wybrać kilka modeli w podobnej cenie i pokręcić się po sklepach. Przymierzysz się do kilku rowerów. Wtedy troszkę się zorientujesz co Ci odpowiada. To co tu piszemy jest jednak mocno ogólnikowe i pewnie średnio przemawia do Ciebie. Każdy ma swoje gusta.
Także oprócz obiektywnego wyboru z punktu widzenia sprzętowego, koniecznie przymierz się do maszyny.

maniak 

Wysłany: 2010-03-09, 21:04   

raczej jak sie zadowalam tym co daje fabryka i nie ulepszam rowerow ;)

Koval 
Cyklotyk
Leader Fox

Wysłany: 2010-03-09, 21:05   

Tak się zaczyna tylko :-) popatrzyłem trochę na rowery i w tej cenie wahoo to jedna z lepszych propozycji, i nie jezdzi tego strasznie dużo, co daje poczucie dodatkowej fajności 8-)

maniak 

Wysłany: 2010-03-09, 21:20   

a taka uzywka ?
http://grono.net/chat/#an...her-wahoo-disc/
moze cos takiego ? moze zaryzykowac i kupic uzywanca ?

Koval 
Cyklotyk
Leader Fox

Wysłany: 2010-03-09, 21:29   

Jak Ci przekaże z rowerem kartę gwarancyjną na rower i ramę z podbitym przeglądem zerowym (!) to można myśleć :-)

maniak 

Wysłany: 2010-03-09, 21:35   

podbity przeglad zerowy ? a co to jest ?
ja jak kupowalem kelly's viperaa (na sprzedaz !) to nikt mi nic takiego nie podbijal chyba .
a znacie kogos kto moze ma rower gf wahoo i chcialby go sprzedac.
ps: a jakbym sciagnal np z usa czy z niemiec za nizsza kwote(jakby sie udalo) to pozniej beda jakies problemy z czesciami ,gwarancja - czy to ma takie same czesci na usa i na polske

edit: czy sie rozni wahoo od wahoo disc ?

Koval 
Cyklotyk
Leader Fox

Wysłany: 2010-03-09, 21:54   

disc ma hamulce tarczowe które są mechaniczne i móżna sobie odpuścić, zawsze to taniej
przegląd zerowy-oni chcą żeby po jakimś czasie zrobić przegląd, chyba są na to 3 miechy od kupna, ja to olałem niestety i nie wymienili mi ramy na gwarancji, jeśli będzie to podbite to ok,
ze ściąganiem roweru to chyba średnia opcja, koszta Ci większe wyjdą zapewne

Adam 
Elita
Księgowy

Wysłany: 2010-03-09, 23:16   

Wiem że wyłamie się z opinie wszystkich ludzi tutaj, ale co powiesz Kolego na Rower na ramie Accenta? Myśle ze na tej ramie (chyba jednej z tańszych na rynku) jest naprawdę mało rowerów a jednocześnie kupując taki rower możesz wybrać osprzęt samodzielnie i wstrzelić się idealnie z Cena w swój gust. Wiem jednak jak to jest z kupowaniem roweru laikowi jak ma wybierac wszystko w rowerze od kasety po przerzucajke.... ale tak dorzucam markę accenta bo na rynku naprawde niszowo z nimi ale nie możecie powiedzieć że konkurencyjnie z cenami nie ma? Wszak gotowych rowerów nie ma accent bo produkuje czesći i ramy ale jakby złożyć cos na takiej ramce to mogłoby wyjśc coś ciekawego

osobiście dosiadałem 2 ram accenta(obecnie ranger) i jestem zadowolony - do turystyki i lekkiego krossu niezawodny! a i maratony przetrwał....

Koval 
Cyklotyk
Leader Fox

Wysłany: 2010-03-09, 23:30   

Do półtora kafla to nie ma sensu się bawić w składanie. Nic lepszego nie złożysz ponadto co jest na rynku.

RDK 
Pożeracz kilometrów
Shogun B-)

Wysłany: 2010-03-09, 23:53   

przez krótki czas dosiadałeś i accenta Shannona a wiec trzeci:)

co do wątku głównego - nie mam wiedzy technicznej typu "ta marka jest lepsza, a tamta gorsza" ale wesprę głos Adama na temat Accentów. Jeśli śledziłeś wyprawy grupy to powinieneś wiedzieć że trochę dezeluje rowery:) ... tak na swój sposób.

kiedyś jeździłem na damce, potem prosty MTB, przerzuciłem się na crossa jakim był pamiętny

Unibike Viper -rower za 1500 zł bardzo przyjazny i mi się podobał przejeździłem na nim troche i nie narzekałem na niego. Poza tamtejszym hakiem przy przerzutce który łamał mi się pod wpływem obciążenia - Jeśli aktualny model jest ma ten problem rozwiazany i Haki śą mocniejsze - jest to dobra maszyna

Jak mi rama pękła - stało się to jak obciążony bagażem tył roweru wraz ze mna na siodełku wpadł do dziury w drodze której nie zauważyłem
duuuużej dziury

Potem musiałem wymienić ramę

Wymieniłem na najtańszą ramę accenta a wie SHANNON i spokojnie na tym sobie wykręciłem jakieś 6000km do tej pory rama bez zarzutu i lżejsza nieco niż UNIBIKE VIPER

ot i moje zdanie:D

maniak 

Wysłany: 2010-03-10, 00:01   

w samodzielne skladanie to moze sie bede bawil za pare dobrych lat...... a narazie jednak kupie cos w calosci. spodobal mi sie ten GF i moze takowy sobie sprawie tyle ze uzywany raczej. jest pare ofert a po wiekszym sprawdzeniu to mozna brac. oczywiscie zawsze jest strach ale trzeba zaryzykowac czasem.
no i garego wahoo raczej bym kupil na allegro. a propo sa tez inne troche tansze modele garego np. advance czy tarpon. czy one sie az tak znaczaco roznia od wahoo?
2) jezeli by spadl kurs euro czy dolara to wbrew pozorom taki zabieg ze sprowadzaniem roweru moze sie oplacac.tylko zeby spadl kurs........
dziekuje bardzo wszystkim za pomoc

Koval 
Cyklotyk
Leader Fox

Wysłany: 2010-03-10, 00:10   

Advance i inne Tarpoony to po prostu niższe modele. Nie mają cudownej geometrii Genesis(która działa 8-) )

sysiek 
Pożeracz kilometrów

Wysłany: 2010-03-10, 07:18   

maniak napisz do mnie to sie pewnie dogadamy bo tego terrago foty bo obecnie stoi na duzo wyzszej klasie osprzetu niż bedzie sprzedawany ma tarcze hudrauliczne i osprzet pod 9 a tu też bedzie kilka wariantow (troche czesci wala mi sie po domu :mrgreen: )
odezwij sie na gg napewno sie dogadamy

papiery na niego moge dorzucic (jeszcze troche ponad rok na rame) sa jakby to powiedziec na okaziciela bo nie jest dopisane do konca ;-)

kellys lamie sie od patrzenia :D

Odpowiedz do tematu