Ma ktoś może prostą kierownice?? Potrzebowałbym by sprawdzić coś... albo czy ktoś może polecić mi odpowiedni rozmiar i szerokośc takowej na wyprawy? Jak uważacie szersza lepsza kierownica czy węższa? macie jakies info na ten temat?
_________________ -->How many roads must the biker ride down, before you can call him a rider...? <--
Na wyprawy najlepsza jest kierownica gięta z rogami, wtedy możesz zmieniać pozycję rąk, żeby nie drętwiały. Krókiej nie polecam, bo przy obładowanym rowerze, będzie za czuła. Poza wszystkim nie rozpatrywałbym wogóle długości kierownicy na wyprawy, bo nie jedziesz na czas o ile wiem ;-)
no tak ale chodzi mi o to że nie skrajne szerokości, tylko czy lepiej deczko szersza czy taka klasyczna. W sensie jakos to sie dobiera do szerokości ramion czy jak? o to pytam, zeby potem nie była za szeroka i niewygodna...
_________________ -->How many roads must the biker ride down, before you can call him a rider...? <--
Gieta odradzam przynajmniej z swoich doswiadczen, na gietej sa podniesione ramiona i nadgarstki pochylone do srodka. a co do rogow do jak gieta to nie rogi!! Bo oa ma zastapic wlasnie rogi
Wysłany: 2010-02-15, 16:02
A tam Robercik gupoty gadasz. Gięta Ci nie zastąpi rogów. Ja mam giętą i rogi, i jest ogromna różnica między samą kierą a kierą z rogami. Zresztą, Piotr mnie zapewne poprze.
tu nie tyle o sylwetkę chodzi co o rogi właśnie obecna gięta jest taka że rogi byłyby nierównolegle. Po za tym mam nieodparte wrażenie że na giętej takiej "maratonowej" jest mniej miejsca np na lampki, liczniki i sakwy na kierownice... może się myle ale moment zgięcia to fragment wyłączony z użytku.... - prosze o komentarz w tej sprawie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum