po Szwecji i okrążeniu Bałtyku czas na koleljną wyprawę. Tym razem damy odetchnąć naszym portwelom i ruszymy dookoła Polski - nieudany event Radka może za rok uda sie zrealizować
czas 1 miesiąc... - dynamiczna jazda cel pełne okrążenie kraju po etapach jakie zaznaczyem!
narazie luźny pomysł ale do zrealizowania
wstepnie wyliczony dystans to 3tyś km co daje 3-4 tyg jazdy mało w sakwach i dużo w nogach ... chciałbym to określić nie do konca jak wyprawe bardizej jak taki tour de polonge;) ale nie tylko jazda też troszek poznać... miedzy miastami raczej dynnamicznie...
4 największe etapy
północ
zachód
południe(najtrudniejszy)
wschód
szukam zainteresowanych:D
_________________ -->How many roads must the biker ride down, before you can call him a rider...? <--
A nie zastanawiałeś się nad przejechaniem Polski całościowo rowerem - bez pociągu? Bo tak rozumiem planujesz dojechać do Suwałk? W 1-2 dni możnaby spokojnie dojechać do wschodniej strefy nadgranicznej.
Pokonalem tą trase już raz rowerem i jakoś nie kusi mnie nabicie kolejnych 300km zeby wszystko rowerem zrobić. Serio wole wysaiśc i wsiaść po 30 dniach w PKP w suwałkach. Takie kółko zatoczyć... do tej pory max 14 dni w podróży wiec nie wiem czy 30 dni dam rade:P ale spróbować warto bo wydarzenie godne przemyslenia
_________________ -->How many roads must the biker ride down, before you can call him a rider...? <--
Kolejna Zmodyfikowana trasa WYprawy - orientacyjna mająca na celu przybliżenie ilośc km... musieliśmy z powodów techniczncyh i urlopowych skrócić trasę.... i wyglada ona pi razy oko
Wiek: 19 Dołączył: 05 Sie 2007 Posty: 341 Skąd: legionowo
Wysłany: 2010-04-05, 11:44
Już wiesz mniej więcej kiedy ruszacie? Bo tak jak już wcześniej rozmawialiśmy możemy się ustawić gdzieś na trasie na północy. lub nawet jakiś wspólny wspólny nocleg jakby nam się trasy nałożyły.
_________________ Zwykły rower jest pojazdem napędzanym siłą mięsni. Rower jadący pod górę jest pojazdem napędzanym siłą woli.
Pominąłeś sporo ciekawych terenów. Chodzi mi o północny wschód. No i nie wiem czy dobrym pomysłem jest przepychanie się przez duże miasta tj. Kraków, Rzeszów.
hmmm ZObaczymy - To takie sztandarowe miejscowości pewnie są narazie tylko wyznacznikami naszej trasy, jeśli okaża sie zbyt wielkie to pominiemy ale Kraków jako Dawną Stolice Polski warto odwiedzić, a Opole to przysłowiowa stolica Sudeckich terenów. Z Rzeszowa faktycznie pewnie zrezygnujemy. Rzeszów i Tarnów niejako wyznaczają linie po kotrej będziemy jechali. Niżej nie zejdziemy raczej bo po pierwsze Ciezkie góry się zaczynają a po drugie czasu mamy mniej i nadal nie wiemy do końca ile Agnieszka Wolnego dostanie. Jeśli jednak ominiemy miasta to raczej poludniemżeby mimo wszystko kawałek czknąć tych beskidów. Pomysł z Odwiedzeniem Zakopanego też skreślilismy ze względów turystyczno dojazdowych, im dalej zejdziemy na poludnie tym więcej będzie potem kłopotów z ominięciem DOP czy GOP:) tamte zurbanizowane tereny może i fajne ale jak wiele osób mowi troche niebezpieczne a i z noclegami w tych rejonach moze byc kłopot wiec raczej ominiemy je wstrzelająć sie w łuczek miedzy Krakowem i Częstochową( Ojców i południowa Jura) oraz kierunek na Opole a dalej już mniej wiecej po zachdoniej stronie wzdłóż granicy aż do Szczecina!
wszystkio to narazie sie zmienia jak flabber ale ciagle sprawdzam różne warianty dystansu i przeliczam na dni rowero-godziny..... a mapki sobie odkładam w tym dziale zeby miec jako taki zbiór ich w jendym miejscu
notatki moje. Życie zmusza czasem do zmiany planów:) za mało czasu za duzo chęci:)
potrzebujemy mapy Jury i Sudetów kto ma???
oczywiscie na xero potrzeba a nie na stałe... bede wdzieczny za info o mapach słowackich i tamtejszych szlakach lub okolicach wartych zobaczenia (tu prośna do Piotra)
Wiek: 22 Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 632 Skąd: Czerwińsk/ na szlaku
Wysłany: 2010-08-08, 13:02
dobrze by było ale jeszcze do przemyślenie:) za wcześnie na konkretną decyzję ale jak się zdecyduję - temat powstanie. nie będzie to bowiem zależało tylko od moich chęci
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum